Concertjes

Nieuwe concerten 

Afgelopen jaar hebben we verschillende optredens gedaan in huiskamers, in kleine theatertjes en op kleine feestjes met ons luisterrepertoire, soms met Carel van Leeuwen (cellist), soms met Vincent van Dam (violist).
Komende ‘theaterseizoen’ zullen we opnieuw een aantal optredens met deze twee fantastische muzikanten doen. Natuurlijk zullen er wat nieuwe liedjes te horen zijn maar ook de bekende Grytz & Grize songs komen voorbij.

Hier zijn we te vinden:

* 1 oktober: tijdens de opening van de Witte Kerk in de Hemrik 
* 15 oktober: kerkje van Leons
* 22 oktober: kerkje van Wier
* 18 november: It Maskelyn, Hurdegaryp
* 28 januari: De Spylder, Warns
* 29 maart: De Pleats, Burgum

Wat fijn dat u met ons het schip in gegaan bent!

Op 10, 11, 12 en 18 november hebben we onze muziekvoorstelling ‘It skip yn’ gespeeld op Theaterskip de Bald’r. Het was een groot succes, een aantal reacties: ‘puur’, ‘boeiend’, ‘intiem en persoonlijk’, ‘ontroerend mooi’, ‘muzikaal geweldig’. In het fotoalbum onder het kopje ‘media’ vindt u een heel aantal foto’s, gemaakt door Djura Schra (Frames&Design). En hieronder vindt u een aantal filmpjes van ons live-optreden bij Noardewyn (Omrop Fryslân) waar we een drietal liedjes gespeeld hebben. We hopen de komende tijd vaker met dit programma ‘op in paad’ te zijn, voor mogelijkheden vraag gerust via de mail: grytzz@gmail.com. Graag tot ziens!

Grytz & Grize geane it skip yn, mei Carel van Leeuwen (cello) en Vincent van Dam (viool)

Grytz & Grize zitten bepaald niet stil. Na hun ‘Tsjerketoer’ met optredens in kleine kerkjes op het Friese platteland en hun ‘11stedentocht’ langs huiskamers gaan Grytsje Melchers en Douwe van der Werff nu het schip in, om precies te zijn, het theaterschip ‘De Bald’r’.

Samen met violist Vincent van Dam en cellist Carel van Leeuwen hebben zij, tijdens een heus repetitieweekend, een boeiend en gevarieerd programma samengesteld. De basis wordt gevormd door de eigen Friese liedjes van het duo en een aantal Engelstalige covers. Daarnaast spelen zij verschillende instrumentale nummers met folk- en Balkan invloeden.

Carel van Leeuwen, onder meer bekend van Souldada en RemoliNo, heeft in het verleden al vaker met het duo gewerkt. Vincent van Dam is sinds kort vanuit Amsterdam naar Friesland verhuisd en heeft een voorliefde voor Balkan- en zigeunermuziek.

Juist door de verschillende smaken van de vier muzikanten ontstaat er een grote verscheidenheid aan stijlen. “Het is geweldig om met deze muzikanten een nieuw programma te maken”, aldus Douwe. “De invulling die Carel en Vincent aan onze nummers geven is steeds verrassend en heeft geleid tot een zeer gevarieerd programma. Onze bestaande nummers als Bliuw by my en Sei Age hebben een nieuwe invulling gekregen en er zijn bijzondere instrumentale arrangementen ontstaan”.

Het gebruik van minder gangbare instrumenten als dobro en monochord draagt bij aan de unieke sfeer. Door middel van persoonlijke verhalen en een enkel gedicht krijgt het programma een fraaie theatrale invulling waarbij de achtergronden van de vier muzikanten aan bod komen.

De data staan onder het kopje ‘agenda’. donderdag 10 november in Balk (Meerweg), vrijdag 11 november in Oudega SWF (haventje Tsjerkewei), zaterdag 12 november in Stavoren (Spoorhaven, Vrouwtje van Stavoren) en op vrijdag 18 november in Leeuwarden (Harlingertrekweg, bij het WTC). Reserveren kan via de mail: grytzz@gmail.com.
Aanvang van alle avonden: 20.00u, start is 20.15u. 

Huiskamerconcerten

In de tijd van januari tot mei hebben we een 11-tal huiskamerconcerten gegeven in het kader van de 11-stedentocht. In elke stad van de 11-steden hebben we een huiskamer gevonden waar we een concert mochten geven; Engelstalig/Friestalig, allemaal luisterliedjes. Het waren erg bijzondere middagen! Een tweetal concerten waren buiten vanwege het heerlijke weer, ook dat was erg leuk! Tijdens de concerten werden we versterkt door gitarist/zanger Mario Kramer, cellist Carel van Leeuwen en violist Vincent van Dam.

Wilt u ook een huis-/tuinkamerconcert? DAT KAN! 

Vanwege het succes van de concerten willen we u de mogelijkheid bieden om ook zo’n huis-/tuinkamerconcert te boeken. We stellen hiervoor een aantal voorwaarden. Er is een bedrag aan vaste kosten én aan het eind van het concert gaan we met de hoge hoed langs. U zorgt zelf voor koffie/thee en eventueel een drankje na afloop. We spelen 2 setjes van ongeveer 30 minuten en zorgen zelf voor geluid. Meer informatie of boeken? Laat het weten via grytzz@gmail.com.