Luisterprogramma

Luisterprogramma ‘Fryske ferskes’ met Bokke Rypma en Jan Hoekstra

Sinds 2021 hebben we een gloednieuw programma samengesteld, samen met Bokke Rypma en Jan Hoekstra: ‘Fryske ferskes’, de titel zegt het al, Friese liedjes. Van onszelf, van Jan, van Bokke en van anderen. Natuurlijk kunnen de -Boudewijn de Groot in het Fries- liedjes ook niet ontbreken. Kijk in onze agenda voor deze optredens.

G&G2bw

Mei Grytz & Grize it skip yn!

It skip yn! is het theater/liedjesprogramma dat we gemaakt hebben met Carel van Leeuwen (cello) en Vincent van Dam (viool). 

De basis wordt gevormd door de eigen Friese liedjes van het duo en een aantal Engelstalige covers. Daarnaast spelen zij verschillende instrumentale nummers met folk- en Balkan invloeden.

Carel van Leeuwen, onder meer bekend van Souldada en RemoliNo, heeft in het verleden al vaker met het duo gewerkt. Vincent van Dam is sinds kort vanuit Amsterdam naar Friesland verhuisd en heeft een voorliefde voor Balkan- en zigeunermuziek.

Juist door de verschillende smaken van de vier muzikanten ontstaat er een grote verscheidenheid aan stijlen. “Het is geweldig om met deze muzikanten een nieuw programma te maken”, aldus Douwe. “De invulling die Carel en Vincent aan onze nummers geven is steeds verrassend en heeft geleid tot een zeer gevarieerd programma. Onze bestaande nummers als Bliuw by my en Sei Age hebben een nieuwe invulling gekregen en er zijn bijzondere instrumentale arrangementen ontstaan”.

Het gebruik van minder gangbare instrumenten als dobro en monochord draagt bij aan de unieke sfeer. Door middel van persoonlijke verhalen en een enkel gedicht krijgt het programma een fraaie theatrale invulling waarbij de achtergronden van de vier muzikanten aan bod komen.

Filmpjes (Omrop Fryslân) 

De digitale folder is hierhttps://www.smore.com/6nrpe te bekijken, er zijn ook geluidsfragmenten te beluisteren zoals hieronder: